Fordon & Transport

Alingsås Yrkesgymnasium erbjuder programmet Fordon- och transport med inriktningarna Personbil och Transport. Utbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som innebär att eleverna som vid studenten har uppnått kunskapsmålen får en Yrkesexamen och är färdiga för att anställas. 
Utbildningen på fordons- och transportprogrammet innehåller både praktiska och teoretiska studier. Alla elever som läser yrkesprogram kan givetvis även få grundläggande högskolebehörighet genom att läsa kurserna Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6, dessa är dock valbara. Dessa behövs för studier på högskola/universitet.

Båda inriktningarna utgår från skolan och samtliga elever på Fordons- och Transportprogrammet läser tillsammans under det första året. Inför år 2 söker eleverna vilken inriktning de vill gå. Beroende på söktryck på de olika inriktningarna är det eleverna med högst betyg som säkras platser på inriktningen med fullt antal platser.

De praktiska studierna genomförs i våra verkstäder, vilka är utrustade som bilverkstäder, ute på vägarna i skolans fordon, eller i vårt simulatorrum på skolan. Eleverna kommer att arbetsträna ute på företag, så kallad APL (Arbetsplatsförlagt lärande), under minst 15 veckor, under sin gymnasietid. 

 

Är du intresserad? Hör gärna av dig!
Vi hjälper dig med sökprocessen och svarar mer än gärna på dina frågor. 

Så här går ansökan till gymnasiet
Dessa gymnasieutbildningar söks via www.indranet.se eller genom studievägledningen på din skola.

 

Viktiga datum
Gymnasieutbildningarna kan man börja söka den 5 december 2023, fram till den 1 februari 2024. Gå till www.indranet.se

Den som missar dessa datum kan söka igen vid senare intagning, kontakta rektor för mer information. Björn Sultan 0701-405405, bjorn@alingsasyg.se

Behörighet
För att vara behörig måste du ha avslutat grundskolan eller motsvarande.

Studieekonomi
Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigande.
www.csn.se