AYGFR2

Tycker du om att arbeta med dina händer? Träffa nya spännande människor? Hänga med i de senaste trenderna? Göra människor nöjda och glada? Då är frisöryrket perfekt för dig!

På frisörlinjen får du en grundlig utbildning i skapandet av färger, former, strukturer och stilar när det gäller hår. Du blir även ordentligt utrustad för att möta alla olika sorters människor i livets alla skeden.

Förutom gemensamma gymnasieämnen ingår Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Där kommer eleverna få prova på att arbeta på en salong. Vi kommer också se oss om i Sverige, och kanske även utomlands, för att få en inblick om hår och trender ute i världen. Vi kommer också att få prova på att skapa frisyrvisningar! I den individuella programfördjupningen kommer eleven att få möjlighet till ett eget skräddarsytt projekt. Det finns många möjligheter till skapande, Allt är möjligt!

Det har aldrig varit mer spännande i frisörbranchen än nu, och inom de närmaste åren kommer behovet av unga, duktiga frisörer att vara stort. Du behövs!

AYGFR3

Så här går ansökan till

Dessa gymnasieutbildningar söks via www.indranet.se eller genom studievägledningen på din skola.

 

AYGFR4

Viktiga datum

Gymnasieutbildningarna kan man börja söka den 10 december 2018, fram till den 1 februari 2019. Gå till www.indranet.se

Den som missar dessa datum kan söka igen vid senare intagning, tag kontakt med Björn för mer information. Björn Sultan: 0701-405405 bjorns@alingsasyg.se

Behörighet

För att vara behörig måste du ha avslutat grundskolan eller motsvarande.

Studieekonomi

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigande.

www.csn.se